2.HEREKE GİTAR GÜNLERİ
5-Nisan-2010-13:00
Ramazan Akkuş Konferans Salonu Borusan Yerleşkesi / Hereke

Amaç ve Kapsam:
Özellikle son yıllarda yapılan araştırmalarda ortaya konan verilere göre[1], Türk gitarist-bestecilerce yapılan özgün gitar çalışmalarının, büyük kısmının henüz yayınlanmamış veya seslendirilmemiş olması nedeniyle başta akademik ve profesyonel müzik çevrelerince yeterince tanınmadığı ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla bu eserlerin niteliği hakkında bilgi sahibi olunamaması gayet doğaldır. Bunun yanı sıra ülkemizde düzenlenen bazı gitar festivallerinde, bu tip özgün çalışmalara bazı yerli ve yabancı gitaristlerin kişisel çabalarıyla giderek daha fazla yer verilmeye başlandığı gözlenmektedir.
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü bünyesinde gerçekleşmesi tasarlanan “Hereke Gitar Günleri” organizasyonu; oldukça dağınık olarak karşımıza çıkan bu özgün çalışmaların canlı performanslarını sesli-görüntülü olarak kayıt altına almak; bu eserlerin bestecilerinden hayatta olanların, icrasını müteakiben eserlerini bizzat tanıtmalarını sağlamak; genç gitaristlerin, bu özgün çalışmaları doğrudan bestecisinin ifadeleri ile tanımalarını sağlamak ve gelecekte bu eserlerin sesli - görüntülü olarak yayınlanmasıyla dünya gitar literatürüne kazandırılmasını amaçlamaktadır.
İlki 12-13 Mayıs 2009 tarihlerinde yapılan gitar günlerinin bitiminde 16 adet eser kayıt altına alınmış olup; festival organizasyonu, konserlerin gerçekleştiği süre içerisinde hem Kocaeli Üniversitesi personelince hem de konuk müzisyenler ve davetlilerce olumlu eleştiriler almıştır.

2.Hereke Gitar Günleri organizasyonunda ilkinden farklı olarak, resitallerin yanı sıra gitar yapımcılarının ürünlerinden oluşan sergilere orkestralı gitar eserlerine ve Flamenko topluluklarının performanslarına yer verilecektir.

Yer ve Tarih:
2.Hereke Gitar Günleri’nin 5-8 Nisan 2010 (toplam 4 gün) tarihlerinde Umuttepe Baki Komsuoğlu Kültür Kongre Merkezi ve Ramazan Akkuş Konferans Salonu’nda gerçekleşmesi planlanmaktadır.

Festival Hazırlama Komitesi
Doç.Dr. Safa YEPREM (Genel Koordinatör)
Öğr.Gör.İlter CEBECİ
Öğr.Gör.Ozan SEZENER