Büyük Buluşma II – Güzel Sanatlar Fakülteleri Öğretim Elemanları Sergisi
10-Kasım-2009--
Muğla Üniversitesi

Üniversiteler Arası Kurul – Sanat Dalları Eğitim Konseyine bağlı olarak çalışmalarını sürdüren”Sanat Komisyonu “nun katkılarıyla Muğla Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “ Büyük Buluşma II – Güzel Sanatlar Öğretim Elemanları Sergisi”ne Fakültemizden eserleri ile Prof.Dr. Nuri TEMİZSOYLU, Prof.Dr. M.Reşat BAŞAR ve Doç.Dr. İsmet ÇAVUŞOĞLU’nun da katılımları ile 10 Kasım 2009 tarihinde açılacak. Aynı tarihte Muğla’da yapılacak olan Güzel Sanatlar Fakülteleri Dekanlarından oluşan Sanat Dalları Eğitim Konseyi toplantısına ve serginin açılışına Fakültemizi temsilen Dekan Prof.Dr. M.Reşat BAŞAR katılacak.

BASIN BÜLTENİ

“BÜYÜK BULUŞMA”
RESİM VE ÖZGÜN BASKI SERGİSİ
10 Kasım- 01 Aralık 2009

Sanatçıların kendi eserlerini yeniden baktığı ve eser(ler)ini izleyicileri ile paylaşırken kendi sanat dilini/stilini irdeleme/irdelenme sürecinde farklı paylaşımlar yaşadığı/yaşayacağı “Büyük Buluşma Sergisi”, Üniversitelerarası Kurul-Sanat Eğitim Konseyi : Sanat Komisyonu”nun “Sanatı Türkiye Düzeyinde Yayma/Yaygınlaştırma Projesi”nin ilk uygulamalarından biridir. 22 Nisan 2009 tarihinde İstanbul’da toplanan “ÜAK-Sanat Komisyonu”, sanatın Türkiye düzeyinde yaygınlaştırılması için Türkiye Üniversitelerinde yer alan tüm Güzel Sanatlar Fakültelerinin ortak katılımı ile, her yıl farklı üniversitelerde, farklı sanat dallarında “Büyük Buluşma” adı ile bir veya birden fazla etkinlik düzenlenmesini, bunun bir gelenek haline getirilmesini öneri olarak “Üniversitelerarası Kurul- Sanat Eğitim Konseyi”ne sunmuştur. Öneri 4 Haziran 2009 tarihli Konsey toplantısında kabul görmüş ve ilk “Büyük Buluşma”nın konusunun “Resim ve Özgün Baskı” olmasına karar verilmiştir. Serginin gerçekleştirilmesini Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yüklenmiştir.

Büyük Buluşma Sergisi ile ilgili bilgiler:
-Sergiyi organize eden kuruluşlar :
• Üniversitelerarası Kurul-Sanat Eğitim Konseyi
• Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

- Sergi Tarihi : 10 Kasım- 01 Aralık 2009
- Sergi yeri : Muğla Üniversitesi Rektörlüğü, Kötekli / Muğla
- Panel :”Sanat Eserleri ve Sanatçı Yurt Çıkışları” : 13 Kasım 2009, Güzel Sanatlar Fakültesi, Ortakent Yerleşkesi, Ortakent/Bodrum/Muğla
- Sergiye katkıda bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi sayısı :45
- Sergiye eserleriyle katılan öğretim üyesi sayısı :120
- Sergi için bilgisine başvurulacak kişi :
Yrd.Doç.Ayla Eriş
M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi, Ortakent Yerleşkesi, Ortakent/Bodrum/Muğla,