Artifacts - Kennesaw Devlet Üniversitesi Sergisi
22-Haziran-2009-17:30
Prof.Dr.Baki Komsuoğlu Sanat Galerisi, Anıtpark Yerleşkesi, İzmit

Amerika’nın Georgia, Atlanta kentinin bir banliyösündeki Kennesaw Devlet Üniversitesi öğrencilerine ait ‘İşler’ Sergisi, Kocaeli Üniversitesi ile aralarında sürecek bir diyalog ve ilişki başlatmıştır. Sergi 22-26 Haziran 2009 tarihleri arasında İzmit şehir merkezindeki Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Galerisi’nde 09:00-18:00 saatleri arasında izlenebilir. Açılış ve Kokteyl 22 Haziran 2009 saat 17:30’da yapılacaktır. Kenneaw Devlet Üniversitesi’nden sanat Profesörü Dr. Lin A. Hightower açılışta konuklara kısa bir sunum yapacak ve sorularını yanıtlayacaktır. KSU Görsel Sanatlar Bölümü Sergisinin iki boyutlu çalışmaları karakalem, yağlboya, baskı, grafk tasarım ve karışık medya işleri içermektedir. Karışık medya ise grafiti, karakalem, suluboya, kolaj, fotoğraf, yağlıboya ve özgün baskı süreçlerini içerir. Ayrıca bir dijital slide gösterisi ile 3 boyutlu çalışmalar, daha fazla iki boyutlu çalışma ve KSU Görsel Sanatlar Bölümünün tanıtım sunumu yapılacak. Gösteri bir Güzel Sanatlar lisans diploması almak için neler gerekliyse yeni başlayalardan mezun olan öğrencilere kadar hepsinin işlerinden örnekler içermektedir. Kennesaw Devlet Üniversitesi öğrencileri için okurken ulusal olarak tanınma yada galeri tanıtımlarında yer almak sıradışı bir olay değildir. Sergide ayrıca master seviyesindeki veya profesyonel sanatçılarla çalışan mezunların işleri de vardır.

KSU öğrencilerini, kavramsal soyut sanat çalışmalarına geçmeden önce güçlü algısal çizim ve tasarım becerileri üzerine çalıştırıyor. Öğrenciler programdan mezun olmadan önce, teknik beceri ve orijinal kavramsal düşüncelerindeki ustalıklarını gösterebilmeleri için benzersiz kişisel sanatsal tarzlarını geliştirebilmeleri beklenir.

Yakın gelecekte iki üniversitenin öğretim üyeleri ve öğrencileri web ve skype aracılığıyla sürekli iletişime geçecek, iki bölge arasında bir köprü kurulacaktır. İki üniversite arasında diyalog kurmak daha çok anlayış, tolerans ve farklı kültürlerdeki insanların birbirine saygısını besleyecektir. Ayrıca üniversitelerin sanat çalışmalarının ve fakülte öğrencilerinin değişimi görüşülecektir.

KSU öğrencilerini 21.yy.ın global toplumuna ve ekonomsine hazırlamak için eğitimsel öncelik olarak global öğrenim ve etkileşimi seçmiştir. Üniversitenin bu hedefe ulaşmak için uluslar arası ortaklıkları ve yurtdışı programları vardır. KSU Kocaeli Üniversitesiyle de bir ortaklık başlatmak üzeredir.

1. -
2. -