İstanbul Basın Müzesi G 4 Grafik Tasarım Sergisi
6-Haziran-2009-16:30
İstanbul Çemberlitaş Basın Müzesi

Grafik Ana Sanat Dalı 4. Sınıf öğrencilerinin muhteşem sergisi 06.06.2009 tarihinde İstanbul, Çemberlitaş Basın Müzesi salonlarında görkemli bir açılış ile İstanbul’luların ziyaretine sunuldu.

Çok sayıda izleyicinin katıldığı sergide Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. M. Reşat Başar, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. İsmet Çavuşoğlu, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç. Metin Erkan Kafkas, Grafik ASD Başkanı Öğr. Gör. M. Murat Alpay, Öğr.Gör. Atilla Ergüder, Öğr.Gör. Yıldız Örücü , Öğr. Gör. Şafak Ağdacı , öğretim elemanları , İstanbullu tasarımcılar ve öğrencilerimiz de vardı.

Sergide yer alan ikiyüzün üzerinde eser birbirine bağlı dört salaona yerleştirilmiş mükemmel bir görüntü oluşmuştu. Katılımcı öğrencilerimizin işlerinde orijinalite, kendine özgü sanat anlayışı, farklı tekniklerin bir arada kullanılması, eşzamanlılık, aktüalite gibi değerlerin yer alması serginin kalitesini pozitif yönde etkiliyordu. Şüphesiz izleyicilerin olumlu mesajları, tavsiyeleri ve fikirleri genç sanatçılarımızın ve onların eğitimine katkıda bulunan değerli hocalarımızın gururlanmasına vesile olmuştur.

Böylesine kapsamlı ve büyük bir serginin İstanbul’da açılmış olması fakültemizin bir ilki başarmasıdır. Bundan sonra da İstanbul mekanlarında bu tür sergilerin açılacağı ve diğer bölümlerimizin de bu tür etkinliklere imza atacaklarına inanmak isterim. Grafik ASD 4. sınıf öğrencilerimizi ve hocalarını bu profesyonel sergilerinden dolayı kutlar, başarılarının devamını dilerim.

Doç.Dr. İsmet Çavuşoğlu
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yrd.

1. -
2. -