KOÜ Umuttepe Yerleşkesindeki -Büyük Galeri- Açıldı
20-Mayıs-2009-13:00
KOÜ Umuttepe Yerleşkesi

Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Bahar Şenlikleri günlerinde Üniversitemizin Sosyal Tesislerinde yer alan “BÜYÜK GALERİDE” öğrenci işlerinden oluşan karma resim, heykel, seramik, gravür, fotograf, illüstrasyon, afiş, sahne tasarımı çalışmalarını içeren “BÜYÜK SERGİ” açıldı. Bu büyük serginin açılışına Kocaeli Valisi, Kocaeli Üniversitesi Rektörü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı, Komutanlar, Basın- Yayın temsilcileri, Hocalar, Öğrenciler ve Kocaelililer katıldı. Daha açılışta büyük ilgi gören galeri, açılışa katılan herkesin beğenisini kazandı. Yaklaşık 1000 m2 alan içerisine yayılmış olan bu kapsamlı sergide 60 yağlı boya resim, 25 gravür, 25 fotograf, 15 heykel, 10 seramik, 20 afiş, 20 illüstrasyon, 12 sahne tasarımları yer alıyor. Sergi önümüzdeki günlerde ve aylarda da izleyiciler için açık kalacak. Daha sonra bu galeri mekanında öğrencilerin yanı sıra profesyonel sanatçıların kişisel ve karma sergilerinin de düzenlenmesi öngörülmektedir. Bu sergi ile birlikte yemekhanenin girişinde de eski mezunlarımızın tuval resimlerinden oluşan bir sergi daha açıldı. Böylece Umuttepe Yerleşkemiz Güzel Sanatlar Fakültesi organizasyonunda büyük bir galeri kazanmış oldu.

1. -
2. -