İstanbul Flüt Gitar İkilisi
23-Şubat-2009-13:30
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RAMAZAN AKKUŞ SALONU BORUSAN KAMPÜSÜ HEREKE/KOCAELİ

AYSU SULU ŞANVER Flüt
TOLGAHAN ÇOĞULU Gitar

Aysu Sulu Şanver ve Tolgahan Çoğulu’nun vereceği konserde Anadolu’daki türkülerden, Endülüs’ün flamenko’suna, Arjantin’in tango’sundan çağdaş klasik müziğe, gitar ve flüt ile bir yolculuğa çıkılacak; klasik gitar ve flüt ikilisi için yapılan bestelerden örnekler çalınacaktır.

Francis Kleynjans (1951-) – Hommage a Stanley Myers
“Deer Hunter” (Geyik Avcısı) filminin Stanley Myers tarafından bestelenen teması üzerine
Kleynjans’ın yaptığı bir çeşitleme.

Manuel de Falla (1876-1946) – 4 Popüler İspanyol Şarkısı
El Pano Moruno
Nana
Jota
Polo

İspanya’nın halk müziğini, klasik batı müziği ile buluşturan Manuel de Falla’dan 4 Popüler İspanyol
Şarkısı. Eserin orijinali piyano ve şan için yazılmıştır.

Gilbert Biberian (1944-) – Folklore II
Anadolu’nun çok kültürlülüğünü temel alan Folklore II adlı eserin bölümleri Ermeni, Türk ve Yunan halk türkülerinden oluşuyor.

Astor Piazzolla (1921-1992) – Tangonun Tarihi
Bordel 1900
Cafe 1930
Night Club 1960

Arjantin tangosunu ve milongasını klasik batı müziği ile buluşturan, Nuevo Tango akımının kurucularından Astor Piazzolla’dan Tangonun Tarihi.

TOLGAHAN ÇOĞULU
1978 yılında Ankara’da doğdu. Klasik gitar eğitimine 12 yaşında başladı. 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümüne girdi. 1996-2001 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü’nde Ayhan Akkaya ile flamenko ve klasik gitar eğitimini sürdürdü ve birçok konser verdi. 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) Klasik Gitar Yüksek Lisans programına kabul edildi. 2001-2006 yılları arasında burada Soner Egesel ve Bekir Küçükay ile çalışmalarını sürdürdü. 5. Lambesc Klasik Gitar Festivali, 16. Estergon Klasik Gitar Festivali, 16. Iserlohn Gitar Festivali ve “1. Westfalian Guitar Spring” Gitar Festivallerinde masterclasslara katıldı ve bu festivallerin kapanış konserlerinde yer aldı. Roland Dyens, Ricardo Moyano, Elena Papandreau, Thomas Müller Pering, Thomas Kirchhoff, Marco Meloni, Lily Afshar ve Jorge Cardoso gibi birçok gitaristin masterclasslarına aktif olarak katıldı. Tolgahan Çoğulu halen İTÜ MİAM’da Doktora eğitimini sürdürmekte ve Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. Ayrıca Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nda (BGST) çalışmalarını sürdürmektedir.

AYSU SULU
1993 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuarı’na girerek flüt çalışmalarına Prof. Dr. Cahit Koparal ile başlayan sanatçı, 1999 yılında Yrd. Doç. Çiler Akıncı’nın sınıfından mezun oldu. Öğrenimi boyunca İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Bursa Bölge Senfoni Orkestrası’nda birçok kez misafir sanatçı olarak görev aldı. Bu süreç içerisinde Devlet Sanatçısı Gülşen Tatu’nun masterclass kurslarına katıldı. Ayrıca 1999 yılında D.E.Ü Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası ile Fransa’nın Belford şehrinde düzenlenen “FIMU” (Festival International Music Universal) müzik festivaline katıldı. İki yıl süreyle Ege Gençlik Senfoni Orkestrası’nda (EGSO) Şef Ender Sakpınar ile çalışan Aysu Sulu, 2001 yılında düzenlenen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Filarmoni Derneği Etkinlikleri çerçevesinde Öğr.Gör. Seçil Dündar ile bir resital verdi. 2003 yılı Kasım ayında İTÜ-MİAM tarafından düzenlenen “International Spectral Music Festival”da solo flütçü olarak yer aldı. Aynı yıl, Aralık ayında İtalyan flüt sanatçısı Rafaelle Travisani’nin masterclass kurslarına aktif olarak katıldı. Ayrıca İstanbul Oda Orkestrası eşliğinde Vivaldi’nin 6 numaralı konçertosunu seslendirdi. 2006 yılında İTÜ-MİAM Yüksek Lisans programından mezun oldu.

1. -
2. -